Astrologie is systeemtherapie op universeel niveau.

Doordat we op een specifiek moment geboren zijn op een specifieke plaats op aarde hebben we een specifieke invalshoek van de planetaire energieën op de moment van onze eerste levensadem. Dit uniek samenspel van energie (een opstelling van onze omgeving, kosmisch dan ) maakt onze blauwdruk, laat ons zeggen onze handleiding.

Niet dat we zo zijn en niet anders, neen we zijn gevoelig voor bepaalde mogelijkheden.

Op deze mogelijkheden wordt onze persoonlijkheid gevormd, we dragen ze heel ons leven mee en hervormen ze naarmate we ons meer bewust worden van wie we zijn en hoe we omgaan met onze omgeving.

We gebruiken onze astrologische geboorte kaart als inzicht in onszelf en zo kunnen we andere kaarten met de onze gaan vergelijken en zoeken naar overeenkomsten en aanvullingen.

Astrologie is een taal een manier om te communiceren met energie.

Een universeel weerbericht zou je het kunnen noemen.             

Als de weerman ons morgen vertelt dat het gaat regenen en we hebben een wandeling gepland, gaan we hoogstwaarschijnlijk een paraplu of regenjas meenemen of we gaan mogelijks onze plannen bijsturen. We hoeven daarom niet zozeer te vertrouwen op de weerman, we kunnen uit ervaring ook zelf aanvoelen of de kans op regen erin zit ja of neen. Hoe meer we afgestemd zijn hoe makkelijker we omstandigheden gaan aanvoelen en hoe makkelijker we gaan leven naar de aanwezige energie. Zie maar naar de boeren die met gemak kunnen voorspellen wanneer ze best hooien in de zomer en wanneer de grond ideaal van vochtigheidsgraad is om te gaan planten.  Als we weten dat het winter is passen we onze kledij aan.

Astrologie kan je hiermee het beste vergelijken, laat ons zeggen dat we over een kosmisch weerbericht spreken.

Waar gaan we ons dan eigenlijk op afstemmen?

We gaan ons bewust worden van en afstemmen op de magnetische en elektrische planeet impulsen die ons beïnvloeden in ons dagelijks leven.

Hocus Pocus??? Hoezo?

Ondertussen weten we vanuit de wetenschap dat de maan onze wateren bespeelt met haar magnetisme. We weten ook dat onze fysieke lichamen uit minimum 80% water bestaan….

We weten dat de zon ons onze levenskracht geeft, zonder zonlicht en warmte groeit er niets.

We weten bijvoorbeeld dat het grootste gedeelte van essentiële vitamine D uit de zon wordt gehaald en het meest efficiënt opgevangen wordt via onze huid….

In ons zonnestelsel zijn er verschillende planeten die samen met de Aarde in hun eigen orbit rond de zon draaien.

Als we stellen dat elke planeet de straling van de zon kan breken, wil dat zeggen dat wanneer een planeet een stukje zonnestraling beïnvloed, wij hier op aarde een verandering in energie ontvangen….

Dus elke planeet beïnvloed ons en wij beïnvloeden elke planeet.

Onze zon heeft ook haar eigen orbit in onze Melkweg doorheen alle andere sterren… dus kan je stellen dat elke ster ons beïnvloed en wij elke ster of planeten stelsel beïnvloeden.

Nu begint het ‘WAUW’ effect te komen vermoed ik?

Laat de kosmos je begeleiden op een avontuur vol inzichten en 'wauw' momenten!

Meer goesting in dit alles neem gerust een kijkje bij het astro-nieuws en bij de workshops.

Wil je liever niet zelf aan de slag maar heb je graag persoonlijke advies ook daar begeleiden we je graag bij!