wie ben ik:

Cindy Pedeneau

Ik ben eind juni 2018 afgestudeerd graduaat in de orthopedagogie.

Dat brengt me inderdaad al direct bij één van mijn aangeboren eigenschappen, ik ben eeuwige student en heb dus mijn (tot hiertoe) laatste diploma behaald op mijn 45ste.

Als kind was ik een curieuzeneus en vragensteller.

Ik wou vooral weten en ervaren!

Weten hoe de dingen in elkaar zitten, waarom dit zo is en dat dan weer zo is....

Ik kon uren zitten staren naar hoe mijn vader dingen in elkaar aan het lassen was. Het kassasysteem van de wasserette uittesten bij mijn moeder of het verschil in wasproducten onderzoeken.

Ik moet de oren van mijn ouders eraf gejammerd hebben met al die vragen. Mijn vader antwoordde al vlug niet meer en mijn moeder had het gevonden: "Ik weet dat niet!".

*onYVA Photography*

 

Dus ging ik zelf opzoek naar antwoorden in de bib of op school of ging ik ervaren en experimenteren. Ik had al vlug door dat mijn brein vol ideeën zat en behoorlijk creatief uit de hoek kon komen. Verveling ken ik weinig of niet.

Een minder leuk gevolg van zulk overactief brein zijn hoofdpijnen en stress. Hoe leer je daar mee omgaan?

Ik ondervond dat creativiteit en in de natuur zijn mij een enorme rust gaf en een bepaalde focus. Tekenen, dansen, turnen, filmscenario's in elkaar steken met de één of andere pop in de hoofdrol en vooral tussen de paarden bewegen gaven mijn brein rust. Ik kon dan eindelijk tot bij mijn gevoel komen. Mijn grootste goeroe was er eentje op 4 benen!

De schoolomstandigheden in een dorp waren daar niet op voorzien, keuzemogelijkheden en uitdagingen waren er voor mij niet voldoende. Uiteindelijk vond ik op mijn 16de een richting bouwkundig tekenen in Mechelen, financieel haalbaar en in de buurt.

Oops, te weinig leerlingen dus tweede optie interieurvormgeving. Mijn wereld is weerom opengegaan. Openminded leraren en 'out of the box' opdrachten.

Op mijn 19de ben ik in de decoratie en verfverkoop gerold en daar ben ik 20 jaar blijven plakken. Met de nodige opleidingen en nevenstudies natuurlijk. Werken met kleur, vorm en dit matchen aan mensen hun noden en goestingen vind ik nog steeds geweldig.

Rond mijn 30ste ben ik parallel het spirituele pad opgegaan en is ook daarmee een nieuwe wereld voor mij opengegaan.

Eentje vol magie en WAUW effecten. Eindelijk kregen de fantasieën  en ideeën die in mijn hoofd rondzweefde een verklaring.

Onlosmakelijk is daar natuurlijke gezondheid mee verbonden, meditatie, kaarten en ook astrologie.

Ik was "volwassen" kind aan huis bij het enige spirituele winkeltje in de buurt.

Als er nu één ding is waarmee je een overactief brein voldoende uitdaging geeft is het wel astrologie, die nieuwsgierigheid is een passie geworden. De complexiteit en lagen die er in een astrologische kaart zitten is immens, dus een studie waarbij je nooit uitgeleerd raakt, halleluja!!

En daar nog eens bovenop krijgt je intuïtie evenzeer de ruimte om te groeien en zich af te stemmen op de energie van het aardse en het kosmische.

Zoals velen rond hun 40ste begon me de druk in de verkoop teveel te worden en het stemde niet meer overeen met hoe mijn visie op commercie was.

Mijn groei in zelfbewustzijn en hoe ik in het leven sta was moeilijk om te integreren in mijn toenmalige job.

Dus wat doet een mens dan, vooral eentje zoals ik: terug gaan studeren!

Ik wou mensen helpen, na jaren twijfelen en heel het parcours eerst voor dieren afgelegd te hebben, heeft mijn introverte zelf alle moed bijeengescharreld en via een loopbaanbegeleiding heb ik mij ingeschreven in Hasselt voor een 3-jarige hbo opleiding graduaat orthopedagogie.

Uiteindelijk is het deze opleiding die alle anderen aan elkaar last en mij gepolierd heeft naar een diepere versie van mezelf.

Het was een helse rit waar ik constant mezelf tegenkwam en waar ik vooral leren aanvaarden heb dat ik ben wie ik ben.

Complex, curieus en een "cosmic child"!

Tja, dan vraagt ge u waarschijnlijk niet meer af vanwaar C-Cosmicly vandaan komt!

En ja hoor natuurlijk staat "C" ook voor de "C" van Cindy. :)

Maar vooral voor het fonetische "SEE" , het zien , het "bewust" worden!

En dat is waar ik mensen in wil ondersteunen: in het 'bewust' worden van zichzelf en van de diepten die hun persoon is in het 'hier & nu' vanuit hun eeuwige ziel.

Ervaren wat je allemaal in je hebt en je authentieke moed en kracht leren gebruiken om het neer te zetten op deze pracht van een planeet.

Want hoe we er zelf ook een boeltje van maken, het blijft een pracht van een planeet met een oneindige bron van kennis en wijsheid!

En waarmee kunnen we haar het meeste eren?

Door haar kennis te verspreiden en vooral door ze te beleven, toch?!